Wethouder in gesprek met provincie en Connexxion na brief Amber over buslijn 152

Op zaterdag 15 september stond er een ingezonden brief van de dertien jarige Amber Bregman in het Noordhollands Dagblad. Naar aanleiding van deze ingezonden brief heeft Jess opgenomen met Amber Bergmans die het volgende vertelde:
Er zijn vier belangrijke momenten voor de scholieren. Zij beginnen bijna altijd het eerste of het tweede uur en zijn doorgaans uit na het 8e en 9e uur. De bus sluit prima aan op het eerste uur. De bus komt 4 minuten aan voor het tweede uur begint, want betekent dat ze te laat in het klaslokaal zijn. Als men na het 8e uur uit is moet men 3 kwartier wachten op de bus, na het 9e uur is dat 40 minuten. Zoals keurig door Amber is vermeld, heeft dit tot gevolg dat men naar andere manieren zoekt om naar huis te gaan.

Wij hebben de volgende vragen voor het college:
1. Vraag:
De directie van het Regius College heeft meegedacht aan de nieuwe buslijnen. Was het College bekend dat er tijdverschillen zouden ontstaan tussen de schooltijden en de aankomst en vertrek tijden van lijn 152 met de komst van de nieuwe indeling van de busroutes? Weet het College hoe de directie van het Regius College hierop heeft gereageerd?

Antwoord:
Nee, het was niet bij het college bekend dat er tijdverschillen zouden ontstaan tussen de schooltijden en de vertrektijden van de bussen. Het college heeft juist aandacht gevraagd om deze beter op elkaar af te stemmen. De directie van het Regiuscollege heeft over de bustijden en -lijnen op basis van de concept-dienstregeling een gesprek gehad met de provincie, Connexxion en de gemeente. De gemeente heeft hier ook schriftelijk bezwaar op ingediend bij de provincie en Connexxion. Op basis hiervan is de dienstregeling iets uitgebreid. De directie van het Regiuscollege is geïnformeerd over de voortgang en de definitieve concessie. Hierna heeft het college niets meer van het Regiuscollege gehoord over dit ontwerp.

2. Vraag:
Wil de wethouder hierover contact opnemen met het Regius College en hun ervaring delen met de Raad?
Antwoord:
Ja, het college gaat hierover in gesprek met het Regiuscollege, Connexxion en indien nodig de provincie. De uitkomsten hiervan zullen worden gedeeld met de raad.

Connexxion Connexxion