Alle fractieleden JESS gaan dorpsraden bezoeken

Brief naar de dorpsraden als startsein

Als nieuwe fractie hebben we ons als doel gesteld om alle dorpsraden geregeld te bezoeken. Gelukkig doen we dat niet alleen. Jack Kruijer (steunfractie), Carla Rampen & René Sips (beiden bestuur) hebben toegezegd ook vergaderingen van dorpsraden te willen bezoeken. In augustus hebben we de agenda voor 2e helft 2018 ingevuld. Bijna alle vergaderingen van de dorpsraden kunnen worden bezocht, er zal een enkele vergadering zijn waarbij JESS niet vertegenwoordigd zal zijn. Dit heeft eigenlijk altijd te maken met dubbele vergaderingen,  waar we met elkaar aanwezig behoren te zijn. 

Simco heeft een brief opgesteld naar alle dorpsraden als startsein voor deze raadsperiode. Deze brief (voorbeeld Callantsoog) kunt u hier bekijken. We hebben ons als doel gesteld, zoveel mogelijk te rouleren, zodat elk raadslid uiteindelijk alle dorpsraden heeft bezocht. In de praktijk zal het wel zo zijn dat we min of meer vaste dorpsraden toebedeeld krijgen. Lars gaat bijvoorbeeld al enkele jaren standaard maandelijks naar de dorpsraad in “zijn” Warmenhuizen, dit zal ook zo blijven.

Gelukkig zijn wij niet alleen afhankelijk van afgevaardigden van JESS om problemen op te pikken. We  weten dat (individuele) dorpsraadleden en andere aanwezigen ons ook weten te vinden,  als we er een keer niet zijn.  Laat het ons weten! We zijn goed zichtbaar,  maar weet ook dat we signalen oppikken wanneer we niet aanwezig lijken. Een voorbeeld is onze bestuurssecretaris Atina, zij is ook lid is van de dorpsraad Schagerbrug.

Oude-Herberg-Oudesluis Oude-Herberg-Oudesluis