43 lokale kunstenaars in Zomerkunst Zijper Kerken

Gedurende drie zondagen (8-15-22 juli) genoten we van “Zomerkunst Zijper Kerken. ” Een zeer geslaagde eerste editie met in vier kerken een gevarieerd aanbod aan kunst exposities door totaal 43 (!) lokale kunstenaars. Er was glaswerk, naaldkunst, keramiek, beeldhouwwerk, fotografie, portretfotografie, grafische kunst, metaalkunst en uiteraard diverse schilderkunst, kortom zo veel moois en dan nog prachtig werk door Zorgboerderij “Blij op de Boerderij”. Ook diverse kunstateliers langs de Grote Sloot waren te bezoeken, waaronder de oude schoolgebouwen in Burgerbrug en Sint Maartensbrug die op deze manier goed benut konden worden.

Met de vele muzikale intermezzo’s erbij, was er levendigheid alom waar voorzichtig geschat, minimaal 600 bezoekers op af zijn gekomen.

Veel dank uiteraard aan de vele vrijwilligers die dit voor hun dorpsgenoten en natuurlijk ook voor de toeristen hebben willen organiseren. De startsubsidie die wij via KCARS van de gemeente ontvingen was daarbij zeer welkom, want er moest veel promotiemateriaal aangeschaft worden. Het zag er al met al daardoor goed verzorgd uit.

Na de geanimeerde opening op 8 juli door wethouder Joke Kruit en een spetterende muzikale aftrap door Benito Kaarsbaan kon het publiek gedurende drie zondagen een mooie, interessante fietstocht langs de Grote Sloot maken en hoorde je veelvuldig opmerken: “Doen jullie dit volgend jaar weer?”

Kerkje-Burgerbrug-711x438 Kerkje-Burgerbrug-711x438