Verlichtingen en openheid van zaken wordt gevraagd in Waldervaart

Dinsdag 11 december kwam JESS bijeen voor een nieuwe ‘Jouw idee telt mee’. Di keer zaten we in de Waldhoorn, te gast bij wijkvereniging Waldervaart. Er waren weinig belangstellenden, maar met de 14 aanwezigen hebben we uitgebreide gesprekken gevoerd.

Raadslid Simco Kruijer, tevens bewoner van de Waldervaart, leidde de avond als voorzitter. Onderwerpen werden door aanwezigen aangedragen waarnaar een gesprek ontstond tussen aanwezigen. De meeste onderwerpen leidde tot open gesprekkenwaar iedereen zich vrij voelde om mee te praten. Simco zag erop toe wat de rol van de gemeente zou kunnen zijn in de oplossing.

Belangrijk thema op dit moment is de centrumontwikkeling Waldervaart. Er waren onder andere mensen vanuit de klankbordgroep aanwezig om te vertellen over de laatste ontwikkelingen en de communicatie met de gemeente. Openheid van zaken wordt gewaardeerd. Dat wordt op dit moment op sommige momenten gemist. Ondanks individuele bezwaren is de gedeelde mening dat het plan uiteindelijk zal zorgen voor een opwaardering van de wijk.

Verlichting en overzicht wordt gemist bij de huidige bebouwing van het centrumplan. De entree van de Waldhoorn zelf is bijvoorbeeld al slecht te vinden. Verlichting in de wijk kan tevens helpen om het veiligheidsgevoel te vergroten. In januari krijgt de wijkvereniging €2.- per inwoner op de rekening gestort. Zij kunnen dit naar eigen inzicht besteden. Op de avond kwam naar voren dat verlichting en bewegwijzering een goed alternatief zou kunnen zijn.

De vele groene en donkere plekken in de wijk maakt het aantrekkelijk voor jongeren om samen te komen. Helaas gaat dit vaak gepaard met achterlatend afval. Handhaving of inzet van jongerenwerk zou een oplossing kunnen zijn.

Een grote ergernis die specifiek voor Waldervaart naar voren kwam was de overlast die wordt ervaren door brengen en ophalen van kinderen bij scholen.Chauffeurs van het vervoersbedrijf parkeren de busjes op verkeerde wijze en zijn niet gediend van sociale controle. Wethouder Joke Kruit nam dit mee in het overleg van Burgemeester & Wethouders.

Verkeersproblemen kwamen vaak naar voren. Van gemiste bankjes op wandelroutesnaar het centrum van Schagen tot frustratie over slechte asfaltering bij de ovonde.

Foto: SchagenFM.nl

 

Waldervaart-Park Waldervaart-Park