8 woningen erbij, mooie eerste aanzet in Tuitjenhorn

Op het hoekje Bladstraat/Bogtmanweg zullen een twee-onder-eenkapwoning en een rijtje van 6 woningen verrijzen. Bedoeling van het plannetje is om woningen neer te zetten die toegankelijk zijn voor zowel senioren als jongeren. 

Het oorspronkelijke plan omvatte 9 woningen. Buurtbewoners spraken hierover hun onvrede uit. Zij waren bang dat de verkeersdrukte zou toenemen op een dynamisch stukje Tuitjenhorn. Daarnaast staan de woningen dicht op de weg, waardoor er een onoverzichtelijk kruispunt wordt gecreëerd. Met het weglaten van een hoekwoning dicht op de weg, is geluisterd naar de insprekers. 

Het is goed dat er op dit stukje relatief kleine koopwoningen komen. Bij het nieuwbouwplan in Warmenhuizen Centrum gingen vrijwel alle woningen naar mensen uit Warmenhuizen of naar mensen met binding met het dorp. Tuitjenhorn is een vergelijkbaar dorp. Wij hebben er vertrouwen in dat er gebouwd wordt voor mensen die graag in Tuitjenhorn willen blijven. 


Het is goed dat er op dit stukje relatief kleine koopwoningen komen. Bij het nieuwbouwplan in Warmenhuizen Centrum gingen vrijwel alle woningen naar mensen uit Warmenhuizen of binding met het dorp. Tuitjenhorn is een vergelijkbaar dorp, wij hebben er vertrouwen in dat er gebouwd wordt voor mensen die graag in Tuitjenhorn willen blijven.

Bladstraat Bladstraat