Nieuwe fractie: 2 frisse winden onder de vleugels van een bak ervaring

Veel rumoer naar de verkiezingen toe en uiteindelijk veranderd er weinig… Zeteltje erbij voor het CDA, die de grootste blijft. Groenlinks met een zeteltje erin en JESS die blijft steken op 3 zetels. Voor de buitenwacht kan het eruit zien alsof er weinig is veranderd aan de situatie. Binnen de partijen gebeurd er juist van alles. In een eerder artikel schreven we al over de veranderende rollen binnen de fractie.  JESS behoudt drie zetels. Maar de invulling daarvan is flink op de schop gegaan. Harry de Ruiter & Martijn Puttenaar hebben plaatsgemaakt voor Simco Kruijer & Lars Dignum. Samen met Hans Kröger vormen zij de nieuwe fractie. Een voorstelrondje:

Te beginnen met laatst genoemde: Hans. Sinds 1994 al in de raad. Eerst als BKV-lid in Zijpe, sinds 2012 fractievoorzitter van JESS in de gemeente Schagen. Deze Schagenbrugger is het langstzittende raadslid van de gemeente en daardoor vice-voorzitter van de raad. Hans zijn ervaring blijkt uit alles wat hij doet. Zijn dossierkennis lijkt onuitputtelijk. Uiteraard weet deze directeur van een woningstichting het meest van de Zijper situaties af, maar zelfs langlopende zaken uit Schagen en Harenkarspel zijn hem niet vreemd. In de afgelopen raadsperiode heeft hij zowel dossiers opgepakt uit de domeinen ruimtelijke ordening, bestuurszaken & samenlevingszaken. Het is daarmee een echte politieke duizendpoot. Naast dossierkennis is het een man die hamert op het belang om situaties van onderaf te bekijken. Wanneer er zaken zich op een specifieke situatie afspelen ziet u Hans vaak de locatie bekijken vanaf de fiets en belt hij graag aan bij bewoners om zich te laten informeren over de geschiedenis van een dossier. De komende periode blijft Hans fractievoorzitter en zal daarnaast verantwoordelijk zijn voor bestuursdossiers. Dossiers die hier binnen vallen zijn bijvoorbeeld: economie, bedrijvigheid en markten, wegen, afvalbeleid, openbare orde en gemeentelijke financiën.

Daarnaast hebben we binnen de fractie onze nieuwkomer Simco Kruijer. Geboren en getogen in Sint-Maarten maar al jaren wonend in de Waldervaart te Schagen. Als nummer 6 op de lijst vloog hij door zijn 230 stemmen de raad in. De voorkeursdrempel van 177 stemmen haalde hij daarmee namelijk ruimschoots. Na een carrière bij de Rabobank is hij op dit moment als ZZP’er strategisch businesscoach, veel al werkend als Directeur bij Cu4IT. Als onder andere voorzitter van Sint Boys heeft hij nog altijd een sterke binding met zijn Sint-Maarten. Simco is de komende 4 jaar verantwoordelijk voor ruimtelijk zaken. Hieronder valt onder andere bouw en volkshuisvesting, landbouw en agrarische sector, duurzaamheid en milieu. Daarnaast wil hij graag een zichtbare volksvertegenwoordiger zijn. Vooral in de stad Schagen en in Sint-Maarten zal hij laten weten dat hij raadslid is voor JESS en wat dat kan betekenen voor de inwoners. Simco is een schoolvoorbeeld van nieuwe politiek: Een inhoudelijke man die tussen de mensen staat. Een bestuurder die de zondag doorbrengt langs de lijn en in de kantine, samen met de rest.

Onze Benjamin Lars Dignum completeert het drietal. Deze 24-jarige inwoner van Warmenhuizen is de jongste van de hele raad. Sinds 2015 is Lars al officieel fractieondersteunend in de commissie Samenleving. Hij blijft in dezelfde hoek hangen, als raadslid zal hij verantwoordelijk zijn voor dossiers als verenigingen, jeugdbeleid, WMO-beleid, onderwijshuisvesting & dorpshuizen. Daarnaast is Lars verantwoordelijk voor de dorpsraden. Buiten de raad om werkt Lars als Ambulant begeleider in de zorg. Daarnaast zou je hem kunnen kennen als trainer van Atletiekvereniging Nova. Hier geeft hij training aan de jeugd en aan de G-groep. Daarnaast is hij coördinator van de laatste groep ook wel de Giganten genoemd. In het najaar houdt hij zich bezig met de organisatie van Sint-Nicolaas zijn intocht in Warmenhuizen. In het voorjaar draagt hij zijn steentje bij aan Huisweid Festival. Het goede doelen festival van Stichting Vrienden Voor Een Ander.

JESS is veel meer dan bovengenoemde drie namen. Deze mannen dragen de politieke verantwoordelijkheid van de partij. Daarnaast zijn er nog andere leden die zich inzetten voor de partij. Op dit moment wordt er binnen de partij afgesproken wie officieel als fractieondersteuning wordt voorgedragen. Later komen we hier op terug.

Simco-Lars-Hans Simco-Lars-Hans