Grote zorgen over leefbaarheid en samenleving door Corona

JESS bedankt de inwoners van de gemeente Schagen voor hun medewerking

De coronacrisis zorgt ervoor dat de gemeente Schagen en met hen vele gemeenten in zwaar weer verkeren. We zijn als JESS trots dat ons gemeentebestuur nu al inzicht geeft richting de politiek en haar inwoners over de mogelijke gevolgen. De gemeente Schagen kan op dit moment geen sluitende begroting voor 2020 te maken.

 

Los van alle bijkomende extra kosten zien we ook gelijke tijd gederfde inkomsten voor de gemeente Schagen. Maar het is nog erger om vast te stellen dan ondernemers graag zouden willen betalen, maar de mogelijkheden (nog) niet hebben. In deze fase staan we samen sterk en moeten we elkaar ondersteunen, waar dat mogelijk is. Waarbij ieders eigen verantwoordelijkheid leidend is.

 

Het College van de gemeente Schagen heeft een beeld gegeven van de mogelijke effecten nu, maar heeft daarnaast ook een doorkijkje gemaakt wanneer deze periode coronaperiode langer zal blijven duren.

 

De cijfers spreken voor zich, maar zijn schrikbarend. Als gemeente Schagen voelen we ook de financiële gevolgen van de coronacrisis. Deze drukken zwaar op onze gemeentelijke begroting. Maar JESS heeft zorgen over de sociaal maatschappelijke en economische gevolgen van de coronacrisis voor onze inwoners en bedrijven. Hierbij vinden wij het van nog groter belang de gezondheid van onze inwoners, maar ook het blijven bestaan van de verenigingen, stichtingen, dorpshuizen, Markt 18 etc. en de leefbaarheid in dorpen en wijken.

 

Wij ondersteunen dan ook de VNG. We moeten elkaar in deze tijden vasthouden en samen als gemeente Schagen en andere gemeenten met het Rijk als één overheid de opgave die nu voorligt oppakken. JESS vertrouwt erop dat gemeenten daar in slagen en ook dat het Rijk en de zeer rijke provincies samen de schouders eronder zetten om ervoor zorg te dragen dat deze coronavirus niet ten kosten gaat voor de leefbaarheid en het sociaal maatschappelijk (gezondheid) leven.

 

Foto: Greatvakantiehuizen.nl

Callantsoog Callantsoog