Dagje uit de verkiezingscampagne

Tijdens ons bezoek aan markt kregen we verschillende reactie, zoals: Wethouders kandidaat is kiezersbedrog. In de eerste plaats kan het nooit kiezersbedrog zijn, want het is zeer transparant. Het is wel andere vorm van politiek, openheid geven wat je wenst. Wij denken dat vandaag de dag nog belangrijker is, wie wordt de wethouder, wanneer ik op een partij stem? Het is een bewuste keuze om mensen eerlijk te informeren. Dan kan je alleen nog een discussie hebben of deze dan op plaats 2 of op bijvoorbeeld plaats 10 moet staan. De inwoners die dit heeft aangegeven bewijst dat we de juiste keuze hebben gemaakt, het is nu direct duidelijk. Verder ontvingen we reacties als: Inwoners worden niet gehoord, de gemeente is te groot, de middenstand moet behouden blijven in de kleine kernen en ook een hele mooie was de oproep om jeugdverkiezingen te houden.

We kregen bij ons bezoek aan de Markt Schagen veel reacties over woningbouw. We zetten ze hieronder in willekeurige volgorde en geven ook direct aan of wij het hebben opgenomen in ons verkiezingsprogramma.

 

Niet alles volbouwenWij zijn groot tegenstander voor het beleid van de Provincie. De visie van de provincie Noord-Holland m.b.t. bouwen binnen bestaand gebied en de dorpen leidt tot het verdwijnen van openbaar groen, wat een slechte ontwikkeling is voor de leefbaarheid. Groen is belangrijk voor recreëren en de ontspanning van mensen.

OuderenhuisvestingEen breed aanbod van woningen voor alle leeftijden en inkomensgroepen is van belang in het kader van de toenemende vergrijzing en vraagt om zowel levensloopbestendige- als starterwoningen.

Doorstroming bevorderen uit eengezinswoningenDe reactie is duidelijk, echter is de uitvoering lastiger. Mensen wonen vaak al jaren in een bepaalde buurt en willen daarom niet verhuizen. Maar het is altijd goed om hier eens over e gaan praten met de beide woningbouwcorporaties.

Aandacht voor een goed woonbeleidJESS vindt dat in alle kernen woningbouw mogelijk moet blijven en dat in de kleinste kernen ruimte moet zijn voor zgn. inbreiplannen voor woningbouw op beperkte schaal om het wegtrekken van de jongeren tegen te gaan. Tevens vinden wij dat faciliteiten geboden moeten worden opdat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen dorp of binnen de stad Schagen kunnen blijven wonen.

Jouw_stem_SchagerMarkt15-03 Jouw_stem_SchagerMarkt15-03