Centrum Schagen " Meer aandacht voor de ouderen "

We stonden met 7 man aan de Nieuwe Laagzijde te Schagen bij de ingang van de Vomar. Het was 1 graden boven nul en een lekker zonnetje. De oostenwind was ijzig koud, maar desondanks waren er veel inwoners die bereid waren om met ons mee te denken. Het spel was provisorisch gerepareerd (zie bericht: Petten), zodat we weer mensen konden bevragen om met ons mee te denken. Tijdens de gesprekken werd er veel aandacht gevraag over de staat van de stoepen & straten en het ouderenbeleid. Er zijn zorgen over de toekomst. In de discussie bij sociale huurwoningen, waar de middeninkomens uit de boot vallen, is deze zorg er ook bij mensen in het kader van de zorg. Zodra de partner iets mankeert en je hebt een eigen woning met een klein spaarcentje dan ben je de dupe, ook binnen JESS is hier inhoudelijk wel over gediscussieerd, onder andere bij voorzieningen voor ouderen. Een punt van aandacht waar we op termijn iets mee moeten.

Verder viel op dat woningbouw ook een item was waar heel veel over is gesproken. Van sociale huurwoningen tot betaalbare levensloopbestendige woningen. De roep om sneller te gaan starten met de uitbreiding van de wijk Muggenburg kwam met enige regelmaat voor.

Daarnaast is er aandacht gevraagd voor een leefbare centrum, waar de wandelaar, bezoeker meer ruimte heeft om te kunnen lopen. Ook werd ons medegedeeld dat er in de oud gemeente Schagen ooit een bos zou komen. De vraag was simpel, komt deze er ooit? Aandacht voor de zwakkere in de samenleving en het einde maken aan analfabeten was ook een korte discussie waard.  Verder kwamen er opmerkingen langs, als een beter milieu beleid, minder onkruid en betere en veilige speelgelegenheden in Schagen.

IMG_5143 IMG_5143