Ouderen belangrijk voor Waarlanders

Met onverwachts gezelschap van de Seniorenpartij stond JESS afgelopen zaterdag bij DEEN in Waarland. Onder andere Waarlander Jan Wal (rechts op de foto, nummer 12) & raadslid Martijn Puttenaar (links op de foto, nummer 3) vroegen voorbijgangers wat zij de belangrijkste thema’s voor de gemeente vonden. 

In Warmenhuizen & Tuitjenhorn steeg ‘betere stoepen en fietspaden’ torenhoog boven de andere kokers uit. In Waarland gingen de meeste bierviltjes ook naar deze koker maar ging er ook zeer veel naar ‘ouderenbeleid’. Waarland kent een hechte gemeenschap waar mensen veel naar elkaar omkijken. Wrang is het dan ook, dat ouderen die niet meer op zichzelf kunnen wonen (met thuishulp) het dorp uit moeten. Vooral voor mensen met dementie die hun hele leven in Waarland hebben gewoond kan dit pijnlijk zijn. Een concreet voorbeeld voor ouderen die wat minder mobiel zijn: Zorg voor bankjes tussen het Sabinahof en de nieuwe Deen in. Op die manier kunnen de ouderen rusten en elkaar ontmoeten. Dit zou een klein voorbeeld zijn van een initiatief zoals we die zien uit de pot voor dorpsinitiatief. 

Dat Waarland een hecht dorp is was ook goed te merken aan de jongeren. De jeugd blijft graag in eigen dorp wonen en missen starterswoningen. Daarnaast is er onder andere zorg over behoudt van het zwembad, wil men sterke handhaving zien en een sneller reagerende gemeente. Alle opgedragen ideeën worden tegen het licht gehouden en eventueel opgenomen in het verkiezingsprogramma.

Jouw_Stem_Waarland Jouw_Stem_Waarland