Toekomststrategie Witte Paal is teveel navelstaren

Toekomststrategie Witte Paal geeft een goed beeld van wat er gebeurt en wenselijk is op de Witte Paal. Dit resultaat is het voortvloeisel van enkele bijeenkomsten met bewoners en ondernemers van de Witte Paal. Mooi dat die het met elkaar eens zijn over wat wel en niet moet kunnen op het industrieterrein. JESS daarentegen,  is kritisch op deze beperkte blik.

De Witte Paal staat namelijk niet op zichzelf.

Wat we wel of niet zouden moeten toestaan op de Witte Paal, reikt verder dan wat ondernemers en bewoners van de Witte Paal zelf willen. We zijn voorstander om plannen als dit op een abstracter niveau te bekijken. Dus niet kijken naar één bedrijventerrein afzonderlijk, maar verder kijken naar hoe bedrijventerreinen en winkelgebieden zich tot elkaar verhouden en hoe zij elkaar kunnen versterken. OFS Detailhandel heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen dit plan en geven tegelijkertijd aan meer detailhandel, dan nu aanwezig is, niet wenselijk te achten.

Dat is mooi, maar liever ziet JESS dat sectoren of verschillende industrie-, dan wel winkelgebieden, met elkaar tot één plan komen in plaats van elkaars plannen beoordelen. Laat het volgende soortgelijke plan kijken naar verhoudingen tussen gebieden in plaats van één gebied eruit pakken..

Witte-Paal Witte-Paal