Programma duurzaamheid gemeente Schagen

Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus

 

Na flink aandringen van de raad stond recentelijk het Duurzaamheidsprogramma op de raadsagenda. Het had wat voeten in de aarde om dit document op te leveren, maar uiteindelijk kon het nu dan toch besproken worden.

Jess heeft een goed gevoel over de aandacht die duurzaamheid krijgt in onze gemeente. We willen echt ons steentje bijdragen en een duurzame gemeente zijn. Niet afwachten, maar doen! Jess ondersteunt dit als coalitiepartij volledig. Duurzaam is één van de hoofdthema’s van ons beleid.

Zo geeft onze gemeente het goede voorbeeld door het verduurzamen van al het gemeentelijk vastgoed, de LED straatverlichting, duurzaam groenonderhoud, etc. Ook worden verenigingen en burgers gestimuleerd duurzaam te investeren. Er gebeurt veel, zie hiervoor het Duurzaamheidsprogramma 2020-2050.

Toch was Jess één van de partijen die enig kritiek uitte op wethouder Heddes. Waarom? Jess houdt ervan als zaken helder en concreet zijn, waar ga je voor? Waar leg je verantwoording over af? Wat is je plan?

Hierin ziet Jess nog veel ruimte voor verbetering. Vertaal landelijke doelen (beter) naar gemeentelijke doelen, stel (ook) tussentijdse doelen vast, verschuil je niet achter landelijke doelen voor 2050 (die we natuurlijk volledig onderschrijven).

Een goed gevoel hebben is mooi, maar wij van Jess willen dit graag concreter bevestigd zien. Dat heet verantwoording afleggen en daar is de gemeenteraad voor om op toe te zien, namens u…

Windmolens-Zijpersluis Windmolens-Zijpersluis