JESSLokaal vindt verenigingen en stichtingen hét sociale smeermiddel in onze gemeenschap

Jess Lokaal nieuws van 05-11-2020

JESSLokaal heeft een groot hart voor verenigingen en zal daarom altijd staan voor het belang van deze verenigingen en hun vrijwilligers.

We mogen trots zijn op onze voorouders die veel hebben gerealiseerd, zodat we nu in een mooie gemeente kunnen wonen en werken. Maar we moeten niet alleen trots zijn, we moeten het ook meer koesteren. JESSLokaal wil onze cultuur en erfgoed koesteren en toegankelijk maken voor een breed publiek. De musea die we hebben moeten we blijven ondersteunen. Deze musea moeten ook meer gaan ingezet voor de toeristen. We zien daar al stappen voorwaarts, denk hierbij aan de samenwerking met alle musea. Ook het behoud van ons unieke landschap vinden wij belangrijk en daar passen naar onze mening niet de windmolens en zonnepanelen in.

De jeugd moeten we blijven betrekken en ook daar zien we nu stappen voorwaarts. Wij kunnen dit alleen maar blijven aanmoedigen. JESSLokaal vindt kunst en cultuur van grote waarde, omdat het plezier geeft, aanzet tot denken, raakt en verbindt. Sport en cultuur mogen daarom wat JESSLokaal betreft de gemeenschap geld kosten, omdat dit voor de leefbaarheid binnen alle dorpen en de stad Schagen van wezenlijk belang is.

Binnen de gehele gemeente werken we hard tot verbeteringen en goed onderhoud van sportvelden, dorpshuizen etc. Binnen de stad Schagen hebben we ook aandacht voor de verbetering van de verouderde accommodaties en het versterken van sport en het buitenleven, door te gaan werken naar een accommodatie voor de gehele stad Schagen. Het idee is dat deze accommodatie wordt aangelegd in een parkachtige omgeving, waar je doorheen kan wandelen en ook gelijk kan genieten van de sporters op de verschillende velden. Wij betreuren het dat de SP een beeld heeft geschetst dat onze plannen het verenigingsleven in alle dorpen zal laten verdwijnen. Hiermee laat de SP zien, geen goed beeld te hebben van de visie van JESSLokaal. Namelijk dat het verenigingsleven, sport, cultuur, dorpshuizen dorpsraden de bouwstenen en hét sociale smeermiddel zijn om de leefbaarheid in de dorpen en stad te waarborgen.

Handbal-Hollandia-T Handbal-Hollandia-T