JESSLokaal wil een hoger onderhoudsniveau voor Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartenszee

Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartenszee komen er echt bekaaid vanaf (nieuws van 28-10-2020 )

JESS begrijpt de irritatie van de bewoners en ondernemers en wil dat er snel iets gebeurd.

Op woensdag 21 oktober hebben wij uitgebreid gesproken met Sven Bruin van Strand49 en donderdag 22 oktober met Jeroen Franssen van DansenBijFranssen

De irritatie droop er bij beide mannen vanaf.  Er gebeurt volgens de heren helemaal niets in Sint Maartenvlotbrug/Sint Maartenszee,  ondanks toezeggingen van diverse wethouders. Grote plannen maar geen daden. Als klap op de vuurpijl was het feit dat de politiek het gebied de C-onderhoudsniveau toegekend heeft gekregen terwijl de andere belangrijke toeristische gebieden Petten, Callantsoog en Schagen Centrum de A status kregen.  Hoe is dit mogelijk. De meeste toeristen zijn gehuisvest in Sint Maartenszee/Sint Maartensvlotbrug. We hebben zowel Jeroen als Sven verzekerd,  dat de raad hier snel wat aan kan doen en dat JESS hiertoe initiatieven zal ontwikkelen. Beide heren waren hier bijzonder blij mee. Wij zijn momenteel de enige politieke partij die dit oppakt en hier middelen voor aan het zoeken is.

Zaterdag 24 oktober 2020 heb ik vervolgens zelf een rondje gefietst langs Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartenszee om mij op de hoogte te brengen van de staat van onderhoud van de wegen, stoepen en groen. Sint Maarten en Sint Maartensbrug gaven een wisselend beeld.  Er zijn mooie maar veel vaker minder mooie plaatjes te schieten. Schrijnend in Sint Maarten is wel dat de bushalte op de hoek van de Omloop er zo slecht bij ligt.

Zowel de Zeeweg als Belkmerweg zien er niet uit. De Zeeweg vanaf de hoek Belkmerweg is een zeer belangrijke toeristische weg en zou een pareltje moeten zijn in onze gemeente. Het tegendeel is het geval, zie bovenstaande foto’s. Een upgrading is gewenst voor het komende toeristenseizoen.

JESS blijft dit onderwerp op de agenda zetten!

Overhangend-groen Overhangend-groen