Accommodatiebeleid alleen maar beter gemaakt

Jess Lokaal nieuws van 16-12-2020

De houding van de gemeente ondersteunen wij ten harte. Het idee achter het accommodatiebeleid is fier overeind gehouden met daarbij pragmatische omgang van praktische bezwaren. Die bezwaren kwamen van de verenigingen en zijn goed opgelost. De keuze om de kosten hiervan voor de gemeente te laten is een politieke keuze, en die ondersteunen wij ten volle. Dat vinden we terecht.

Het in 2015 vastgestelde accommodatiebeleid is geëvalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat uitvoering van het beleid grotendeels naar tevredenheid van de verenigingen en exploitanten gebeurt. Er worden inhoudelijk gezien geringe wijzigingen voorgesteld. In financieel opzicht leiden de
aanpassingen van het beleid tot een verhoging van de uitgaven voor de gemeente. Er wordt onder andere meer uitgetrokken voor groot renovatie dorpshuizen en de gemeente gaat de masten van veldverlichting overnemen van verenigingen. Deze keuzes ondersteunt JESS van harte.

Er is ook besloten dat we gaan toewerken naar een geleidelijk harmonisatie van de binnensporttarieven. De sporthalbesturen hebben aangegeven dit te willen maar wij hoorde verenigingen die hier voor vreesde. JESS heeft er voor gepleit de harmonisatie niet als opdracht vast te stellen. Enkel het gesprek er met besturen en verenigingen over te faciliteren. Hier was geen meerderheid voor te vinden.

Topsportfonds Topsportfonds