Schagen United krijgt één accommodatie

Jess Lokaal nieuws van 18-12-2020

De Carrousel is niet over één nacht ijs gegaan. De laatste weken heeft de discussie het ene na het andere kookpunt bereikt. We hebben na de oordeelsvormende vergaderingen een hoop gesprekken gevoerd met diverse mensen. Er staat geen vereniging negatief tegenover de carrousel. Met ons amendement pleiten we ervoor om de carrousel door te zetten maar hockeyclub Magnus op Groenoord te laten. Dit voorstel heeft het gehaald.

Het is bekend dat we voorstander van een sportcampus zijn bij JESS. We zijn blij maar ook verrast dat er diverse partijen zijn die een onderzoek eisen naar de sportcampus. We zijn teleurgesteld over de manier van handelen. Een campus staat er niet over 3 jaar, er is nog geen eens een locatie. We moeten niet kijken op één of 2 jaar, maar een visie bespreken voor de volgende generatie. Je moet denken in termijnen van 20, 30, 40 jaar. Waar willen we naartoe? De motie van D66, Seniorenpartij, VVD, SP & Wens4U probeert een campus erdoor heen te fietsen zonder dat we het erover hebben gehad hoe die eruit moet komen te zien, wie erbij betrokken moeten worden en hoe het proces zal moeten verlopen. Met kind van de rekening: de verenigingen. De verenigingen die we nu juist zo aan ons zij hebben in de verkenning ervan. De verkenning is nog niet gedaan en er wordt doorheen gevlogen met voorliggende motie.

Kijk realistisch naar afschrijftermijnen om tot een gefaseerd plan te komen zodat kapitaalvernietiging wordt tegengegaan. Ga eerst om tafel met de sporthallen, de buitensport kan verhuizen als ze aan renovatie toe zijn, en bouw in de loop der jaren je campus op. De voetbal zal daarmee niet de eerste bespeler worden. Kijk naar de komende 30, 40 jaar. De voetbal moeten we niet nog 8, 9, 10 jaar laten wachten. Laat de Langetermijnsvisie niet struikelen door op korte termijn rare sprongen te maken. We zijn voor de carrousel en willen graag toewerken naar een sportcampus.

Groenoord Groenoord