Géén betaalbare woningen in Buitenvaert!

Jess Lokaal nieuws van 10-02-2021

JessLokaal verliest strijd.

JessLokaal heeft tot het laatste moment gestreden voor betaalbare woningen in Buitenvaert, waarbij géén verdere vertraging zou ontstaan.

Helaas werden wij hierin, om onbegrijpelijke redenen, niet gesteund door de CDA, PvdA en VVD. Wij wilden 200.000 euro echt als maximum voor de “starters-”woningen in Buitenvaert. Dat is al een (zeer)stevig bedrag voor een starter of jongere.

Wij danken SP, Groenlinks, D’66, Duurzaam Schagen, Wens4U, Seniorenpartij voor hun steun in deze strijd!

Uiteraard snappen wij dat het voor woningbouw in Schagerbrug hoog en hoog tijd werd en dat het nu nog aanpassen van plan tot vertraging zou leiden. Volgens de wethouder zou dit zomaar jaren kunnen duren bij bezwaren van omwonende en/of bedrijven. Hoewel wij de kans hierop niet groot achten en eerder met een vertraging van een halfjaar tot maximaal één jaar rekende, wilde wij dit risico (over de rug van de Schagerbrugger) niet nemen. Dus hebben we zoveel als mogelijk druk uitgeoefend op de wethouder en de ontwikkelaar om de prijzen in het sociale segment te verlagen tot 200.000 euro of lager. Deze druk heeft ertoe geleid dat de prijzen zijn gedaald van 235.000 naar 210.000 (het kan dus wel!!). Ons voorstel om vanuit een gemeente nog iets extra’s te doen om zo onder die 200.000 te komen voor de 12 ”sociale” koopwoningen haalde het dus net niet. Brede steun van de oppositiepartijen, maar helaas liet het sociale hart van CDA, PvdA en VVD ons in de steek. Een voorstel voor groencompensatie, wat ook geld kost, haalde het vervolgens wel. ”Het groene hart won het van het rode hart” zo verwoorde Simco Kruijer het met teleurstelling in zijn stem.

Lees meer over onze visie op ”verbetering van de woonmarkt in onze gemeente” op onze website onder ”JessLokaal-7-Punten-Woonverbeterplan”

Schermafbeelding 2021-02-10 om 10.47.59 Schermafbeelding 2021-02-10 om 10.47.59