Toeristenbelasting nog te vaak verdienmodel

Jess Lokaal nieuws van 26-05-2021

JessLokaal zal op zaterdag 29 mei om 11.00 uur een aanbevelingsbrief over de toeristenbelasting overhandigen aan de Kees de Wit, voorzitter van OFS Recreatie & Toerisme en wethouder Joke Kruit. Dat zal gebeuren op het uitkijkduin in Petten.

 

JessLokaal is al enkele jaren actief bezig om alle geinde toeristengelden daadwerkelijk terug te laten vloeien in de gemeentekas. We hebben al bereikt dat de forfaitaire regeling is komen te vervallen, waardoor de toeristische ondernemers meer toeristenbelasting hebben moeten afdragen dan de jaren daarvoor. Dat is ons niet in dank afgenomen door ondernemers uit de toeristische sector. Maar voor JessLokaal is het belastinggeld en die moet worden afgedragen.

 

We zien nog steeds dat er ondernemers zijn die meer toeristenbelasting vragen dan dat de gemeente heeft opgenomen in haar verordening. We hebben dit eerder aangekaart en toen heeft de OFS Recreatie & Toerisme bedrijven hierop aangesproken. Er zijn bedrijven die dit serieus hebben genomen, maar helaas zijn er ook nog steeds bedrijven die nog steeds meer vragen dan wordt afgedragen.

 

Blijkbaar geeft de sector hierbij zelf aan dat een hogere toeristenbelasting niet betekent minder toeristen. We zien daarnaast dat we binnen de gemeente Schagen nog steeds geld tekort hebben op het gebied van onderhoud Openbare ruimte. Dat alles is aanleiding dat JessLokaal deze aanbevelingen doet richting de sector en de gemeente Schagen. In juni 2021 zal het tarief voor 2022 door de gemeenteraad worden vastgesteld en Jesslokaal zal de aanbevelingsbrief bespreken tijdens de oordeelsvormende vergadering en een amendement indienen tijdens de gemeenteraad van juni 2021.

Zwembad Veersloot Zwembad Veersloot