Mede-oprichter JESS Marius Kant plotseling overleden

Jess Lokaal nieuws van 29-08-2021

In de nacht van 23 op 24 augustus is Marius Kant zeer plotseling overleden. Onze gedachten zijn bij Petra, Marco, Manon en andere familieleden en dierbare vrienden.

Marius was zeer betrokken bij de oprichting van JESS (voorloper JessLokaal) in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 als gevolg van de fusie van de gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe per 1 januari 2013. Hij heeft er mede voor gezorgd dat HIB, AB’89 & BKV samensmolten tot één lokale partij. Zijn organisatietalent en onvermoeibare inzet waren van grote waarde voor dit proces. Dit deed hij nadat hij eerder Harenkarspel in Beweging (HIB) had opgericht, waarmee hij samen met Fred Horeman in de raad van Harenkarspel zat. 

Nadat Marius in 2012 niet in de nieuwe raad van Schagen kwam, is hij zich gaan richten op andere zaken. Marius heeft zich altijd vol ingezet voor diverse maatschappelijke zaken. Tot aan zijn overlijden was hij onder andere bestuurslid van de Sportadviesraad Schagen (SARS) en was hij dagelijks bezig met de Stichting Dynamisch Dirkshorn, het samenwerkingsverband tussen verenigingen en stichtingen in Dirkshorn, Stroet en Groenveld.

 

We verliezen in Marius een markant Dirkshorner, ervaren bestuurder en vooral tóp vrijwilliger.

Foto: Facebook

Marius-Kant Marius-Kant