Bestuur draagt Lars Dignum voor als lijsttrekker

Jess Lokaal nieuws van 16-09-2021

De 27 jarige Lars  Dignum uit Warmenhuizen volgt Hans Kröger op als lijsttrekker van JESSLokaal. Althans als het aan het bestuur van de lokale coalitiepartij ligt. Als de leden op 17 november tijdens de ledenvergadering akkoord gaan, wordt het huidige jongste raadslid de kartrekker voor JESSLokaal bij de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Voorzitter Peter-Jaap Don is in zijn nopjes met de keuze voor Dignum. “Het is een man van het dorp, maar met een brede blik naar buiten”, aldus Don. “Hij heeft bewezen met een kritische blik de vraagstukken te benaderen, zonder daarbij overal tegenaan te trappen en ondanks zijn jonge leeftijd laat hij het kaas niet van zijn brood eten. Hij voelt zich heel erg verbonden met de dorpen en stad Schagen”.

‘Analyseren waarom iets of iemand vastloopt en verder kijken dan de bagger die je naar je hoofd geslingerd krijgt” aldus de teamcoördinator van een woongroep voor mensen met autisme. Hierin ziet hij een overeenkomst tussen zijn baan en politiek. “Er zijn een aantal zaken belangrijk in de politiek; namelijk luisteren, informatie opnemen, dieper graven, hoor en wederhoor toepassen maar ook: tijdig beslissingen nemen”.

De inhoudelijke koers van JESSLokaal wordt eveneens op 17 november 2021 door de leden vastgesteld. Dan ook zal het verkiezingsprogramma worden gepresenteerd en vastgesteld. Dignum wil vooral concrete punten opnemen in het programma. “Mensen moeten het kunnen merken op straat, ons aanspreken op onze punten en ons daarop kunnen beoordelen.” In die vergadering wordt dan ook de definitieve kieslijst door de leden vastgesteld, waarmee JESSLokaal aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gaan meedoen.

4 jaar geleden was al duidelijk dat de partij een nieuwe lijsttrekker moest zoeken voor de verkiezingen in 2022. Hans Kröger gaf in 2018 al aan er nog maximaal 1 termijn aan te willen plakken. Kröger is sinds 1994 raadslid, toevalligerwijze het geboortejaar van Lars Dignum.

Lars Lars