Nieuwe Omgevingsvisie beschermt “waarden” van onze gemeente

JessLokaal gaat voor behoedzame vooruitgang

Er is een nieuwe omgevingsvisie. Een wat?

In een Omgevingsvisie is vastgelegd hoe, in dit geval onze, een gemeente zich de komende jaren “landschappelijk” kan en mag ontwikkelen. Hoe gaan we om met ons landschap, ons groen en onze natuur, het strand, de duinen, de agrarische sector, bedrijventerreinen, winkelgebieden en recreatie. Hoe willen we dat onze dorpen zich ontwikkelen en de stad Schagen. Als u (bouw)plannen heeft die invloed hebben op ons landschap dat worden deze getoetst aan deze visie.

JessLokaal is blij met deze omgevingsvisie. Vele “waarden” van onze mooie gemeente worden erkent en beschermd met deze visie. Én er blijft ruimte voor behoedzame groei. JessLokaal vindt het belangrijk dat er ruimte is en komt voor woningbouw en bedrijven. Maar wel in een gezonde verhouding met natuur, rust en ruimte, waar onze gemeente zo om geprezen wordt. JessLokaal pleit voor veel aandacht voor gecombineerd grondgebruik. Wonen met veel stedelijk/dorps groen, of landbouwen recreatie met veel oog voor natuur en biodiversiteit.

Veel inwoners, ondernemers en belangengroepen hebben een bijdrage geleverd. Dat vinden wij belangrijk. Als u dat (nog) niet gedaan heeft dat hopen wij dat u zich alsnog (een beetje) verdiept in deze visie met bijbehorende Waardenkaart. Het gaat over uw dorp of wijk en uw woonomgeving!

Lees er meer over op:

https://www.omgevingsvisieschagen.nl/omgevingsvisie-schagen1/home

Mocht u vragen of opmerkingen hebben of meer willen weten over onze kijk op deze omgevingsvisie neem dan gerust eens contact met ons op:

https://www.jesslokaal.nl/pg-32856-7-131914/pagina/fractie.html

Foto: S. Bos

keinsmerwiel keinsmerwiel