De raadsvergadering door de ogen van: Marijn Streefkerk

Jess Lokaal nieuws van 20-12-2021

Mijn naam is Marijn Streefkerk, 21 jaar, woonachtig in Schagen en Steunfractielid van JessLokaal en nummer 4 op de kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. In dit blog neem ik u mee door de laatste raadsvergadering van 2021. Veel leesplezier!

Met de Kerst voor de deur, was de agenda van de raadsvergadering bomvol. Van woningbouw tot onderwijs en van verkeersbesluiten tot aan geluidsschermen besprak de gemeenteraad een hoop verschillende dossiers.

Ook was het voor de verschillende partijen de laatste kans om nog echt even goed te knallen in 2021, nu de verkiezingen steeds dichterbij komen. Dit bleek ook uit de vele moties en amendementen die werden ingediend door de partijen. Door bomvolle agenda en de vele amendementen had de gemeenteraad zelfs twee avonden nodig om de agenda af te werken.

Voor JessLokaal was het ook de ultieme mogelijkheid om met een positief gevoel het politieke jaar 2021 af te sluiten. Dit lukte onder andere door de aangenomen, door JessLokaal ingediende, amendementen over de nieuwe gedenkparken en het aangenomen initiatiefvoorstel, ingediend samen met D66 en het CDA. De complimenten gaan uit naar de fractie voor deze geboekte successen.

Verder kon de JessLokaalfractie zich onderscheiden tijdens de discussies over de omgevingsvisie en het nieuwe geluidsscherm van Muggenburg. Ondanks felle discussies werden de beide raadsvoorstellen tot genoegen van JessLokaal aangenomen door de gemeenteraad.

Nu is het voor de fractie tijd om te genieten van een welverdiend Kerstreces, om zich vervolgens in 2022 helemaal te richten op de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Marijn Marijn