Onze sportparken zijn de ontmoetingsplekken van de toekomst

Jess Lokaal nieuws van 21-02-2022

Onze open sportparken zijn de ontmoetingsplekken van de toekomst
Een paar duizend mensen bij de derby Vios-W tegen Hollandia T, of de gloriejaren van VV Schagen waarvan het eerste elftal het zelfs tot de eerste klasse bracht. Voetbal is met afstand nog steeds de populairste sport. Maar ook op de Hollandse velden zien we veranderingen. Dorpen lopen minder uit als het 1e elftal speelt, terwijl er anderzijds veel meer meisjes en dames te zien zijn op de velden. Waar eerst iedereen een kaartje kocht voor de zondagmiddag, zien we nu veel meer spreiding van mensen en wedstrijden over de zaterdag en zondag.

Minder vereniging gebonden
De veranderingen die we zien bij het voetbal zien we in de volle breedte van de sport. Over het algemeen sporten mensen langer, veranderen zij vaker van sport en zijn ze minder “vereniging gebonden”. Sommige veranderingen zien we met lede ogen aan, terwijl andere veranderingen meer passen bij wat we zelf graag willen. Het is goed om voorbereid zijn op de ontwikkelingen die nu al gaande zijn. Grootschalige veranderingen realiseer je namelijk niet in een korte tijd.

De visie van JessLokaal
JessLokaal heeft een duidelijke visie over sport in onze gemeente. Sport is belangrijk in elke gemeenschap. Het is belangrijk dat je kunt sporten in een dorp of stad. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Tegelijkertijd willen we verschillende sporten zoveel mogelijk centreren. Gedeelde accommodaties, zodat we zorgen voor bruisende sportplekken, waar veel activiteit is en vrijwillige taken gedeeld kunnen worden. Commerciële sporten en verenigingen kunnen juist bij elkaar, zodat de hockeyvereniging ook fitnesslessen kan aanbieden en de leden van atletiekvereniging Cross-fitlessen kunnen volgen bij de buurman.

We willen toegroeien naar open sportparken waar mensen altijd terecht kunnen. Sporten in teamverband of individueel. Overdag ontmoeten scholen en ouderen elkaar en in de avonduren is het tijd voor andere leeftijden. Dit hebben wij voor ogen voor elke kern, zodat we sterke, fitte dorpen en stad blijven.

 

Bekijk dit filmpje: Open sportpark (https://www.youtube.com/watch?v=UlUfd8qyUpk&t)

Schermafbeelding 2022-02-21 om 11.16.55 Schermafbeelding 2022-02-21 om 11.16.55