Seniorenpartij gebruikt AOW als verkiezingstruc

En waarom anderen daarin meegaan…

“Onacceptabel, onbeschaafd en zeer achterbaks” waren de woorden van de Seniorenpartij waarmee ze met veel bombarie hun motie in de media brachten. De Seniorenpartij kondigde aan, dat zij de loskoppeling AOW van het minimumloon met een motie binnen de gemeenteraad wilde tegengaan.

Nonsens natuurlijk. De gemeenteraad gaat hier niet over en dat weet de Seniorenpartij dondersgoed. Zij beroepen zich op het signaal dat op deze manier kan afgegeven worden. Een loepzuivere postzegelmotie (=ik ben boos over iets waar ik niet over ga, de gemeente moet daar een brief over schrijven en naar Den Haag sturen. Dan kan ik tegen mijn achterban zeggen dat ik er voor heb gestreden).

De postzegelmotie is een zichtbaar voorbeeld van hoe een overheidsorgaan een ander overheidsorgaan werk verschaft. Dit gaat altijd gepaard met een nobel doel waardoor een achterban tevreden wordt gesteld. Wens4u steunde deze motie, deze partij is zelf koning van de postzegelmotie. Helaas gingen andere partijen mee onder het mom van ‘baat het niet dan schaadt het niet.’ (PVDA, Groenlinks, Duurzaam Schagen, D66 & een deel van het CDA). Wil je hier echt wat aan doen? Sluit je aan bij een landelijke partij of een belangengroep. Hou gemeentepolitiek lokaal.

Een nobel doel waar men zelf niet over gaat. Wat zal het volgende worden? Het conflict in Oekraïne beslechten? Hongersnood van Ethiopië oplossen? Inhaalzorg oplossen via privéklinieken? JessLokaal steunt per definitie geen postzegelmotie, daarvoor kunt u zich richten aan de landelijke overheid.

 

Postzegel Postzegel