Partijen beloven van alles

Maar kunnen ze het wel waarmaken?

Stem niet op loze beloftes maar op heldere keuzes
We zien partijen in deze campagne allerlei uitspraken doen, waar zij de komende periode op willen gaan inzetten. Het CDA wil bijvoorbeeld onderhoud wegen en stoepen verbeteren en tegelijkertijd ook nieuwe wegen en fietspaden aanleggen, zo lazen we vorige week in deze krant. De VVD wil de algemene reserves aanvullen en de Seniorenpartij belooft op vele terreinen meer. Zo willen ze bijvoorbeeld meer wegen, wandelpaden, beweegtuinen en meer armoederegelingen en zwemonderwijs.

Sympathieke voorstellen
Stuk voor stuk sympathieke voorstellen, maar de vraag werpt zich op: “waar komt het geld vandaan”? Want als je het een doet, zul je ergens anders iets moeten laten. De partijen blijven het antwoord hierop schuldig. Er zijn 2 manieren om aan geld te komen: of je gaat bezuinigen; Je gaat iets niet meer (of minder) doen, wat je hiervoor wel deed. Of je gaat de belasting verhogen. Over dat laatste zijn alle partijen duidelijk: geen belastingverhoging voor inwoners. Maar waar gaat het geld dan wel vandaan komen?

Financiële verantwoording blijft vaak hangen
Met deze vraag confronteren wij de andere partijen. Ik stelde hem onder andere in het debat bij Noordkop Centraal dat ik had met dhr. Vriend van de Seniorenpartij.
Helaas blijft het antwoord vaak hangen in algemeenheden over efficiënter werken. Ik zie geen financiële verantwoording t.a.v. het verwerven van budgetten in verkiezingsprogramma’s. Stel daarom vooral ook zelf de vraag aan politici: “wat gaat u dan niet doen, zodat u uw belofte kan nakomen?” Hebben ze daar geen antwoord op? Dan kunt u de belofte ook wegkruisen.

JessLokaal maakt wel keuzes
JessLokaal gaat versneld inzetten op beter onderhoud van stoepen, fietspaden en wegen. Dat betalen we door geen herinrichtingen te plannen in de komende jaren.

Stem op een partij die keuzes durft te maken!

Schermafbeelding 2022-03-04 om 12.29.40 Schermafbeelding 2022-03-04 om 12.29.40