Afscheid van wethouder Joke Kruit bij JessLokaal

Jess Lokaal nieuws van 05-06-2022

Als wethouder neemt Joke uiteraard op verschillende momenten afscheid van de ambtenaren van de gemeente, gemeenteraadsleden en met partijen waar ze de afgelopen vier jaar mee heeft samengewerkt. Binnen JessLokaal hebben we tijdens het laatste overleg tussen de wethouder en de fractie Joke overvallen met een cadeau, namelijk met een schilderij gemaakt door Bob Timmer, alias Mr. Metro. Samen met hem heeft Joke ervoor gezorgd dat nu ook in de stad Schagen ‘Street art’ is verschenen en daarmee hebben ze samen graffitikunst op de kaart gezet binnen onze gemeente. Het cadeau is haar aangeboden door het bestuur, de fractie en de leden van JessLokaal.

Joke is in 2021 actief geworden binnen JessLokaal en kwam in 2022 tijdens de verkiezingen op plaats 2 te staan. Met de unieke vermelding dat Joke geen zitting zou gaan nemen in de gemeenteraad, maar expliciet gevraagd was om wethouderskandidaat namens JessLokaal te zijn voor 1 termijn van 4 jaar. In 2022 is Joke benoemd als wethouder voor Sport, kunst en cultuur en Financiën.

Wij bedanken haar voor haar tomeloze inzet. Joke heeft een grote bijdrage geleverd om sport, kunst en cultuur beter op de kaart te krijgen in de gemeente Schagen, maar zeker om de naamsbekendheid voor JessLokaal te vergroten. Daar zijn we haar dankbaar voor en uit dank hebben wij ons passende cadeau geschonken. Zoals Joke aangaf: ‘JessLokaal had mij géén groter plezier kunnen doen dan met dit persoonlijke kunstwerk vervaardigd door Mr. Metro.’

Afscheid Joke Afscheid Joke