Nieuwe wijzigingen op de Markt

Jess Lokaal nieuws van 11-07-2022

Bron afbeelding: Noordkop Centraal

Er komt een nieuw zebrapad op de Nieuwstraat ten hoogte van de ingang van het Makado. Daarnaast wordt de wethouder opgedragen fietsenrekken te plaatsen op of nabij de Markt. Beide moties werden gesteund door JessLokaal.

De Seniorenpartij kwam in eerste instantie met een motie voor een zebrapad in de kleuren van de regenboog om de inclusieve samenleving te ondersteunen. JessLokaal vond deze kleurensamenstelling niet passend. Een regenboogzebrapad is niet rechtsgeldig en heeft daarnaast een enorme aantrekkingskracht op jonge kinderen wat voor onveilige situaties kan zorgen. JessLokaal is voor de inclusieve samenleving, maar steunt deze liever door bijvoorbeeld een regenboogpad zoals bij het station in Schagen. JessLokaal stemde voor een zebrapad met zwart en witte strepen.

De VVD kwam met een motie om bankjes en fietsenrekken op of nabij de Markt te plaatsen. JessLokaal kon meegaan in de vraag naar fietsenrekken omdat wij ook het huidige fietsenprobleem op de Markt. JessLokaal zag geen noodzaak voor bankjes omdat er naar onze mening al genoeg bankjes op de gedempte gracht en Nieuwstraat staan. De motie, die uiteindelijk alleen de vraag naar fietsenrekken bevatte, werd unaniem aangenomen.

 

 

Fietsenrekken markt Fietsenrekken markt