Nieuwbouw Reddingsbrigade Sint-Maartenszee

Discussie is vooral een begrotingskwestie

Het is de bedoeling dat reddingsbrigade Sint-Maartenszee al voor het zomerseizoen van 2023 een nieuwe stalling krijgt. Op dit moment huurt de reddingsbrigade een ruimte in Petten voor de winteropslag en wordt een loods van Defensie voor de zomeropslag gehuurd. De laatstgenoemde loods gaat gesloopt worden. 

Door de sloop van die loods moest de gemeente snel schakelen. Het college liet daarom al een bedrag van 8 ton reserveren in de begroting. De gehele discussie over het wel of niet bouwen ging binnen de raad niet over nut en noodzaak maar over het verschil van ruim 5 ton tussen begroot bedrag en daadwerkelijke kosten. De burgemeester kon dit verschil goed toelichten en het plan werd daarom unaniem aangenomen.  


JessLokaal is met twee dingen blij. Sowieso met het gehele plan. Sint-Maartenszee is de kleinste reddingsbrigade zonder direct achterland van een dorp. Het is belangrijk voor de continuïteit van de reddingsbrigade om een eigen plek te hebben en de onschatbare waarde van de reddingsbrigade behoeft hier geen uitleg.   


Daarnaast zijn we blij dat het college begroot voor dergelijke projecten, ook als het nog erg onzeker is wat er precies gaat gebeuren. In eerdere jaren werden er dan P.M. posten neergezet. Dit betekent: we willen hier nog iets mee, maar we reserveren nog geen geld; dat moet in de toekomst gebeuren. We zijn blij dat de gemeente Schagen afscheid heeft genomen van die begrotingswijze. 

Reddingsbrigade Sint-Maartenszee Reddingsbrigade Sint-Maartenszee