Nog steeds geen nieuw beleid voor oneigenlijk woongebruik

JessLokaal wordt ongeduldig

Het gaat JessLokaal in het woondossier om het creëren van zoveel mogelijk wooneenheden voor onze inwoners. Wij zijn bezig om mensen een dak boven het hoofd te bieden en wij zien tegelijkertijd dat om ons heen huizen in toenemende mate worden onttrokken en verhuurd aan toeristen en arbeidsmigranten.

Resultaten om dit grote aantal woningen dat oneigenlijk wordt gebruikt terug te dringen worden door de gemeente nauwelijks gemeld of worden ze niet geboekt?  Heeft dit dossier wel voldoende prioriteit bij het college? Daar waar het lang duurt voordat we als gemeente mogen ingrijpen, dienen we hoge boetes uit te delen. JessLokaal wil resultaten zien op dit dossier.

Het college heeft toegezegd in 2022 te komen met nieuw adequaat beleid en voorstellen voor integrale aanpak ondermijning, waar ook illegale woningverhuur en drugscriminaliteit onder valt.

Het is nog geen 31 december, maar de tijd begint te dringen en JessLokaal wordt ongeduldig. Het college heeft aangegeven er in november nog mee te komen.

woningtekort-590x332 woningtekort-590x332