Hotel Helmweg 10 ook in de herkansing door de gemeenteraad goedgekeurd

In de gemeenteraadsvergadering van 1 November heeft de raad voor de tweede keer ingestemd met het bestemmingsplan Helmweg 10 in Groote Keeten. Het eerste bestemmingsplan werd vernietigd door de Raad van State wegens een onvoldoende stikstofberekening en een gewijzigde situatie met betrekking tot het restaurant. 

De gemeente kreeg de opgave van de Raad van State om het bestemmingsplan te verbeteren. JessLokaal heeft het vertrouwen dat de huidige stikstofberekening wel voldoende is. Het rapport van de onafhankelijke omgevingsdienst geeft ook aan dat er geen toename zal zijn van de stikstofdepositie. Het Zijper Landschap stelt vraagtekens bij deze berekening, maar JessLokaal verwacht dat dit plan nu eindelijk gerealiseerd kan worden.

In het fractieberaad werd uitgebreid gesproken over dit onderwerp. Ivo Kramer kwam als vertegenwoordiger van de inwoners van Groote Keeten langs om de zorgen van de inwoners te bespreken. JessLokaal bedankt de inwoners dan ook voor hun grote betrokkenheid op dit dossier. De inwoners van Groote Keeten geven aan dat zij juist graag zouden zien dat woningbouw prioriteit krijgt ten opzichte van toerisme. Jesslokaal snapt deze bewoners en heeft in lijn met het verkiezingsprogramma de wethouder geadviseerd om te kijken wat er in de toekomst mogelijk is wat betreft woningbouw naast dit nieuwe hotel. Daarnaast vindt JessLokaal dit hotel echt een toevoeging van het toeristisch aanbod in Groote Keeten en heeft daarom ingestemd met het bestemmingsplan.

Helmweg 10 Helmweg 10