JessLokaal 7-punten WoonVerbeterplan breed gedragen tijdens de Algemene Beschouwingen van 8 november 2022

Tijdens de begrotingsbehandeling van 8 November 2022 hebben de raad én het college zich onder andere weer breed uitgesproken over Woningbouw. JessLokaal is blij dat veel punten die de partij heeft opgenomen in haar 7-punten WoonVerbeterplan, door meerdere partijen en het college werden gedragen. Zo werd er positief gereageerd over voorstellen met betrekking tot natuur inclusief bouwen en bouwen voor 1 & 2-persoons huishoudens.

JessLokaal schreef in haar algemene beschouwingen dat er best wat extra eisen mogen worden gesteld wat betreft natuur inclusief bouwen bij exclusieve woningbouwprojecten. Hierop reageerde wethouder Kruijer in naam van het college positief op. ’’ Een ambtelijk advies met een voorstel hierover opstellen is mogelijk. En we kunnen onderzoeken of het wenselijk is of we (meer/heldere) kaders voor natuur inclusief bouwen nodig hebben door bijvoorbeeld aan te sluiten bij het convenant toekomstgericht bouwen Metropoolregio Amsterdam (MRA).’’ aldus de wethouder. JessLokaal is blij met deze constructieve houding van het college en is benieuwd naar het ambtelijk advies.

Daarnaast pleit JessLokaal al jaren voor het bouwen van woningen voor 1 & 2-persoons huishoudens. Deze grote en nog altijd groeiende doelgroep vraagt met name om kleinere woningen. JessLokaal adviseerde het college dan ook om nog meer aantallen te maken door het bouwen van kleinere woningen. Ook hier reageerde het college positief op. ’’U onderkent met mij de noodzaak om de gestelde doelen van 300 tot 500 wooneenheden te halen. . Het creëren van wooneenheden voor de 1- en 2-persoonshuishoudens. starters en voor senioren ziet u net als ik als speerpunt. Dank voor uw steun voor deze ingezette lijn’’, was de reactie van het college.

Naast alle positieve geluiden, werden door verschillende partijen en het college ook de zorgen geuit over de stikstofuitspraak van de Raad van State. Dit zal volgens het college een hoop extra werk gaan opleveren bij het maken van aantallen. 
Desondanks is Jesslokaal blij met deze ingezette lijn en kijkt de partij hoopvol naar de woningbouw de komende periode.

Het complete 7-punten Woonverbeterplan is te vinden via onderstaande URL:

 

Starterswoningen Starterswoningen