Als de huisarts naar De Stolpen kan, kan de bus dat dan ook?

Dat vraagt JessLokaal aan het college.

Het college van B & W gaat met Connexxion in gesprek over het doortrekken van de buslijn 151 richting De Stolpen. Deze toezegging deed het college in haar antwoord op de door JessLokaal gestelde vragen. Het college gaf tegelijkertijd aan de wens van JessLokaal te delen om meer OV-knooppunten te realiseren in de gemeente.

Binnen de fractie van JessLokaal is er volop aandacht voor de huidige OV-situatie binnen alle kernen van de gemeente Schagen. Met de geplande verhuizing van een aantal huisartsen naar de Stolpen, zijn er in de verschillende dorpen zorgen ontstaan over de toekomstige bereikbaarheid van de huisartsen. JessLokaal deelt deze zorg en stelde daarom vragen aan het college. 
Het doel van deze vragen is het doortrekken van buslijn 151 naar De Stolpen. Deze lijn stopt nu in Sint Maartenszee. In de huidige situatie wordt het voor de Pettemers dus mogelijk lastiger om naar de huisarts te gaan. Het doortrekken van de buslijn 151 naar De Stolpen moet de bereikbaarheid van de huisartsen in stand houden.

Naast de bereikbaarheid van de huisarts, wil JessLokaal de algemene bereikbaarheid van dorpen in de gemeente en de stad Schagen verbeteren. JessLokaal denkt met deze gerichte oplossing een mooi knooppunt te realiseren bij De Stolpen omdat hier dan meerdere buslijnen bij elkaar komen. Hierdoor wordt het mobiliteitsvraagstuk van de gemeente weer verder opgelost.

JessLokaal kijkt uit naar de uitkomsten van de gesprekken met Connexxion en hoopt op een snelle voortgang binnen dit dossier.

connexion Petten connexion Petten