Toerisme in Petten krijgt een kwalitatieve boost

Bestemmingsplan Corfwater goedgekeurd door de gemeenteraad

Op dinsdag 20 december heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan en het krediet voor Recratiepark Corfwater in Petten goedgekeurd. Een aantal partijen vroegen om het punt van de agenda te halen vanwege een paar stukken die vlak voor de vergadering werden toegevoegd. Desondanks haalde het plan én het krediet een ruime meerderheid.

JessLokaal wilde het stuk graag op de agenda houden omdat de ietwat late, maar wel meest recente stikstofberekeningen een bevestiging waren van de woorden die de wethouder tijdens de oordeelsvormende vergadering uitsprak: Het plan heeft geen slechte gevolgen voor de stikstofdepositie.

Daarnaast is JessLokaal ook voorstander van de inhoud van het plan. Door de kwaliteit van het toerisme op te schalen, zullen ook de inwoners en ondernemers van Petten profiteren van dit nieuwe plan. JessLokaal heeft dan ook vanuit eerdere gesprekken veel draagvlak gehoord binnen het dorp. 

In het eerste kwartaal van 2023 beslist de gemeenteraad over het tweede deel van de toeristische ontwikkeling in Petten, dan staat Hotel Corfwater op de agenda.

 

Corfwater plan Corfwater plan