Rijrichting Thorbeckestraat onveranderd!

Jess Lokaal nieuws van 12-02-2023

De rijrichting van de Thorbeckestraat verandert niet. Vorig jaar op 17  februari werd, ondanks het tegenstemmen van JessLokaal, besloten om de rijrichting om te draaien. Sindsdien rijdt het verkeer er van zuid naar noord. Er gingen ondertussen stemmen op om de rijrichting weer terug te draaien, maar tijdens de raadsvergadering op 7 februari is alsnog door de gemeenteraad besloten om de huidige rijrichting te handhaven. Een prima beslissing, aldus JessLokaal.

 

De Thorbeckestraat was altijd tweerichtingsverkeer en daardoor een hele drukke straat waarin het verkeer met geparkeerde auto’s vocht om de beschikbare ruimte. Wij hebben indertijd voorgesteld om er éénrichtingsverkeer van de maken. Omwonenden blij en de Thorbeckestraat iets minder druk. Toch kwam er een amendement van de VVD als een duveltje uit een doosje om de rijrichting alsnog om te draaien van noord naar zuid, dat werd aangenomen.

 

Gemeente Schagen stelde in samenwerking met een adviesbureau een verkeerscirculatieplan op, waarbij vooral de oostkant een lastig punt bleek. Daarnaast zijn er gesprekken geweest met belanghebbenden, waaronder winkeliers, bewoners en de fietsersbond. Voor de Thorbeckstraat

 

Foto: Here/Microsoft

 

Screenshot_20230212_223116 Screenshot_20230212_223116