Hoge emoties na inspraak over beweerde gevaar van vaccins en sturing vanuit Devos

Alles kan gezegd worden binnen de democratie

Ongeveer 30 belangstellenden waarvan 4 insprekers zaten afgelopen dinsdag op de publieke tribune. Zij gaven onder andere aan dat controlegroepen van het Pfizer-vaccin stiekem ingeënt zijn met het vaccin en dat het verboden is voor medewerkers van NoordWestZiekenhuizen om te praten over vermeende sterfgevallen in combinatie met het coronavaccin. 

Onze fractievoorzitter Lars Dignum voelde zich geroepen om te reageren. Hij zei dat veel voor- en tegenstanders van het Coronabeleid zich tot gemeenteraadsleden wenden. Hij benoemde het goed te vinden dat mensen zich kunnen uitspreken voorafgaand aan een raadsvergadering, zoals die avond ook uitgebreid gebeurde. De inspreekteksten raakte hoge emoties. Zowel bij mensen in de zaal als binnen de raad. Er waren mensen in de zaal die overtuigd zijn dat het land aangestuurd wordt door mensen vanuit Devos, zij zien mensen lijden onder coronaregels en er van overtuigd zijn dat vaccins hebben geleidt tot de dood. In dezelfde zaal zaten mensen die vol vertrouwen hebben in het democratisch rechtssysteem die mensen hebben verloren aan Corona of mensen ten ploeter zagen werken om de coronacrisis te boven te komen.

Lars Dignum over waarom hij een reactie gaf. ”We mogen niet discussiëren na inspraak bij een raadsvergadering, en dit onderwerp gaat niet over beleid van een gemeente. Maar dit gaat over iets diepers. Mensen die zijn afgekeerd van de maatschappij omdat ze ervan overtuigd zijn dat die maatschappij wordt aangestuurd door slechte intenties. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet zo is. Tegelijkertijd wil ik geen politiek zijn die zich afkeert van mensen omdat je radicaal anders staat in overtuiging. Dat mensen de moeite nemen om ons toe te spreken verdient een reactie. Het NOS debat met Attje Kuiken Thierry Baudet vond ik tenenkrommend toen Kuiken haar rug letterlijk naar Baudet toekeerde. Hoewel je een radicaal andere overtuiging kan hebben, is het onwijs belangrijk om naar elkaars verhaal te blijven luisteren. Als we dat niet meer gaan doen valt onze samenleving alleen maar meer uit elkaar. Ik wil geen raad die niet luistert en wegkijkt op mobieltjes of laptops, ik wil begrijpen waar verhalen vandaan komen. Maar zolang dit soort verhalen kunnen worden ingesproken binnen onze democratie lijkt mij sturing vanuit Devos niet voorstelbaar”

Foto: Noordkopcentraal

Actie-vaccinaties-en-oversterfte-Greet-van-den-Berg Actie-vaccinaties-en-oversterfte-Greet-van-den-Berg