50 appartementen in centrum van Schagen

De herontwikkeling van de grond aan de Jozef Israëlstraat kan definitief van start gaan. De bouw van 50 koopappartementen staat op de planning. Er is in het verleden gekozen om goedkope en sociale woningen te bouwen op de Beethovenlaan en aan het Regioplein. In dat licht bezien is er ruimte voor een duurder project in het centrum van Schagen.

Dit bood de mogelijkheid voor een biodivers plan met hoogwaardige natuur. Daarnaast is ervoor gekozen om maximaal tot 3 hoog te bouwen met een half ondergrondse parkeermogelijkheid. JessLokaal vindt het een plan met een goede uitstraling, rekening houdend met de buurt en- heel belangrijk - dat aansluit bij de woonbehoefte.

Bouwen binnen de stad bleek wederom te stuiten op veel zorg en kritiek. Het Provinciaal beleid is erop gericht, dat er zoveel mogelijk wordt gebouwd binnen een dorp of stad. Wij zijn ervan overtuigd dat bouwen aan de randen van dorpen en Schagen essentieel is, maar grijpen passende plekken binnen de stad aan om te bouwen. Appartementen zijn broodnodig. Wij verwachten, dat er met name veel senioren een plek zullen vinden. Dit stimuleert de doorstroming, waarvan woningzoekenden kunnen profiteren.

Groene Traverse Groene Traverse