Tweede boost voor toerisme in Petten

Huis ter Duin wordt Hotel Corfwater

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan van Hotel Corfwater goedgekeurd. Nadat de gemeenteraad afgelopen december het bestemmingsplan van het recreatiepark Corfwater heeft goedgekeurd, nu ook het bestemmingsplan van het hotel is goedgekeurd. JessLokaal ondersteunt beide plannen is blij dat ook het plan van het hotel is goedgekeurd.

 

Hotel Corfwater, voorheen huis ter Duin. Het gebouw is de afgelopen jaren al een aantal keer van functie gewisseld. Nu maakt het gebouw een verwaarloosde indruk. Daarom vinden wij het goed om te zien dat er nu een plan ligt om van het gebouw een hotel te maken. Een nieuw geïsoleerd, gasloos, opgefrist en winstgevend hotel. Wij verwachten dat nieuw hotel zal bloeien en dat de omgeving hiervan zal profiteren, denk bijvoorbeeld aan de horeca aan de kust en in het dorp Petten.

 

Wij hadden nog vragen om de inrichting tijdens de oordeelsvormende vergadering, maar onze zorgen werden in de beantwoording weggenomen.

Ook is er rekening gehouden met het Natuurnetwerk Nederland gebied (NNN-gebied). Het hotel ligt namelijk middenin. In overleg met Staatbosbosbeheer, Stichting Duinbehoud, Het Zijper Landschap en de provincie Noord-Holland is een goede oplossing gevonden.

Screenshot 2023-05-15 095303 Screenshot 2023-05-15 095303