Roep om woningbouw tijdens openbaar fractieberaad Callantsoog

Een bevestiging voor de fractie

Nieuwe woningen in het dorp, liefst veel en vooral betaalbaar, dat is wat de inwoners van Callantsoog op korte termijn graag zouden zien. Tijdens het openbaar fractieberaad van JessLokaal op dinsdag 2 mei in Dorpshuis Kolfweid in Callantsoog schoven zo’n twaalf dorpsbewoners aan, die vooral hun zorgen uitten over het tekort aan woningen in het dorp.

Het tekort aan woningen in het dorp zorgt voor vergrijzing en leegloop, waardoor de leefbaarheid in het geding komt. De jongeren zijn genoodzaakt te huren of elders een koopwoning aan te schaffen, waardoor verenigingen en voorzieningen op termijn nog meer zullen slinken. Voor de fractie was dit een bevestiging. Callantsoog zit op slot door Natura2000 gebied en Bijzonder Provinciaal Landschap. We zijn blij dat onze wethouder Wonen Simco Kruijer een plan heeft gemaakt om woningen te vinden binnen de dorpsgrenzen, oftewel locaties die potentieel snel gerealiseerd kunnen worden.

Naast de roep om het realiseren van nieuwbouw, spraken de bewoners ook uit dat strengere handhaving op oneigenlijk woninggebruik wenselijk is. In het dorp staan veel woningen die tegen de regels in worden verhuurd of tijdelijk worden bewoond.

Naast het onderwerp woningbouw is er gesproken over de verkeersveiligheid op verschillende locaties in zowel Callantsoog als Groote Keeten.

Jesslokaal kijkt terug op een geslaagde avond met fijne gesprekken. Alle inwoners nogmaals bedankt voor jullie aanwezigheid en inbreng.

Kolfweid Kolfweid