Woningbouw in Sint Maarten moet goedkoper

Motie voor meer betaalbare woningbouw aangenomen door de gemeenteraad

Wethouder Kruijer gaat heronderhandelen met USP/Ooms over meer betaalbare woningbouw in Sint Maarten. Een motie van PvdA, CDA en de Seniorenpartij werd door JessLokaal gesteund en aangenomen.

Eerder ontving de gemeenteraad een raadsinformatiememo, waarin werd gesteld dat er meer duurdere woningbouw zou komen in het plan van USP/Ooms. Als reden voor deze koerswijziging werd aangegeven, dat de middel dure woningen niet werden verkocht. Door de inspraak van de dorpsraad alsmede de beantwoording op de vragen in de oordeelsvormende vergadering,  werd niet duidelijk of hier ook echt behoefte aan was in het dorp Sint Maarten.  Door verschillende partijen  werd juist gevraagd naar meer goedkope woningbouw.

Voor JessLokaal is bouwen naar behoefte belangrijk. Als er vraag is naar duurdere woningbouw, moet dit gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast stelt JessLokaal ook in haar 7-punten woonverbeterplan, dat er meer woningen gebouwd moeten worden voor 1- en 2 persoons huishoudens. JessLokaal ziet dat er nog steeds een enorme vraag is naar kleinere woningen voor deze doelgroep en heeft daarom ingestemd met de oproep om te heronderhandelen met USP/Ooms voor meer goedkope woningbouw.
 

 

F460DFC9-F91A-4BD0-BB84-A7333B56BFDD F460DFC9-F91A-4BD0-BB84-A7333B56BFDD