Huur Harenkarspelhal niet verhogen

Jess Lokaal nieuws van 30-06-2023

De huur voor sportverenigingen in de Harenkarspelhal in Tuitjenhorn moet wat JessLokaal betreft niet worden verhoogd. Het huren van een sporthal in Schagen kost per uur momenteel ruim twintig procent minder dan het huren van de Harenkarspelhal. Wij begrijpen dat er verschillen kunnen zitten in de tarieven tussen de diverse sporthallen, maar dit is wel heel erg veel.

De gemeenteraad heeft al in december 2020 besloten tot geleidelijke harmonisatie van de huurtarieven, maar tot dusver is er nog niets gebeurd. Dit geeft een gevoel van onrechtvaardigheid bij de verenigingen die gebruik maken van de Harenkarspelhal.

JessLokaal vindt dat de gemeente na twee en een half jaar concrete stappen moet zetten. Wij zijn dan ook blij dat de gemeenteraad onlangs een motie heeft aangenomen om de tarieven te harmoniseren. De wethouder moet nu aan de slag met deze tarieven. 

JessLokaal vindt sporten heel belangrijk. Sporten heeft een positieve invloed op het sociale leven, het maakt fit en activeert lichaam en geest. De rol van de gemeente is hierin belangrijk, onder meer vanwege het faciliteren van de sportvoorzieningen, zoals de sporthallen.

 

20230630_190719 20230630_190719