Nieuw beleid voor mensen met laag inkomen is een stap vooruit

Komende jaren moeten we veel meer mensen bereiken met een laag inkomen

Wij geloven erin,  dat Nederlanders willen zorgen voor mensen die het minder hebben. Belangrijk daarbij is, dat zaken en procedures rechtvaardig verlopen. Mensen die het moeilijk hebben, moeten geholpen worden, profiteurs daarentegen, zijn niet gewenst.  Als JessLokaal ondersteunen wij graag mensen om mee te laten draaien in de maatschappij. Voor mensen met een laag inkomen is dat extra moeilijk. Daarom hebben we voor hen regelingen. Die regelingen moeten toegankelijk zijn, zodat mensen met een laag inkomen er ook daadwerkelijk gebruik van gaan maken.


Minimaregelingen zijn er voor mensen met een laag inkomen. In gemeente Schagen krijgen we voor alle leeftijden een ”meedoenpakket”. Iedereen met een inkomen van maximaal 120% van de bijstand, heeft daar straks recht op, ongeacht leeftijd. In de oude situatie hadden kinderen daar wel al recht op, maar iemand tussen de 18 en 65 niet. Die groep moest, om in aanmerking te komen,  aantonen dat zij eenzaam waren teneinde  gebruik te mogen maken van een geluksbudget. JessLokaal is blij dat dit gaat veranderen. Iedereen met een inkomen van maximaal 120% heeft straks recht op een ”meedoenpakket”. Voor een bedrag van €350.- kan men uit een lijst van activiteiten kiezen om zodoende deel te nemen aan de maatschappij.  Denk hierbij aan bijvoorbeeld zwemlessen, judotraining, voetbalschoenen of kosten schoolkamp. Iemand laten meedraaien in de maatschappij betekent altijd winst, voor zowel deelnemer als ook voor het dorp, de school of buren. 

Er is veel wantrouwen richting de overheid. Wat wij kunnen doen als gemeente, is de toegankelijkheid vergroten. Dat doen wij bijvoorbeeld door deze regeling voor alle leeftijden te maken en iemand elk jaar automatisch mee te laten doen met minimaregelingen. Op die manier bereiken we echt de mensen die we ook willen bereiken.

cyclists-1353147_1280 cyclists-1353147_1280