Jesslokaal voorstander van een pas voor alle inwoners

Met de SchagerPas steun je de lokale ondernemers en verenigingenen je krijgt korting bij heel veel lokale winkels, horeca, cultuur, sport, school, buskaartjes en nog veel meer! Hoe meer lokale ondernemers en verenigingen zich aansluiten, hoe groter de keus van de inwoner is waar zij hun product met korting kunnen aanschaffen of afnemen.

Een SchagerPas voor alle inwoners houdt in dat niet zichtbaar wordt wie uitkeringsgerechtigde is en wie niet. Hierdoor wordt een aantrekkelijke pas gecreëerd voor iedereen, ondernemers en inwoners.

De gemeente Schagen kan inwoners met een bijstandsuitkering vanuit de Participatiewet, IOAW- uitkering of die zijn toegelaten tot wettelijke/minnelijke schuldhulpverlening extra ondersteunen, door bijvoorbeeld de pas gratis te verstrekken en hun ”meedoenpakket” erop te activeren. Andere inwoners betalen een kleine bijdrage voor de pas en krijgen vele kortingen van lokale ondernemers en verenigingen aangeboden.

Jessokaal is geen voorstander om een SchagerPAS te verstrekken uitsluitend voor inwoners met een inkomen onder de 120% van de bijstandsnorm. 

schagerpas schagerpas