Opvang Schagen Oost is verantwoordelijkheid nemen

Noodopvang Petten verhuist naar CNO Schagen

De gemeenteraad is akkoord gegaan met tijdelijke noodopvang (1 jaar) in Schagen Oost. Alleen de VVD en Cor Quint (Seniorenpartij) stemden tegen. De VVD voerde in haar betoog aan, dat er procesfouten zijn gemaakt.  Lars Dignum (JessLokaal) pareerde deze argumenten staande de vergadering, maar daar ging de VVD-fractie niet op in.  Het bleef onduidelijk waarom Quint tegen stemde, hij sprak zich niet uit. 

Vluchtelingen hebben in dit land recht op asiel. Wellicht dat hier in de toekomst anders mee wordt omgegaan, als er een nieuwe regering is. Maar nu het kabinet demissionair is, is dit gegeven van toepassing: vluchtelingen hebben in dit land recht op asiel. wij dienen dit als gemeentebestuur te respecteren. Hoe er landelijk of zelfs internationaal over wordt gedacht, daar gaan wij niet over. Wij gaan over een klein deel daarin. Wij als JessLokaal vinden het terecht dat asielzoekers worden verspreid over het land. Elke gemeente dient daarin zijn verantwoordelijkheid te nemen. Wij hebben alleen iets te zeggen over onze eigen gemeente.  Wij steunen daarin de lijn, die burgemeester Van Kampen al langer verkondigt.

Het steekt de partij dat er in dit land structurele oplossingen zijn wegbezuinigd. Daarvoor in de plaats komen  tijdelijke (veel duurdere) oplossingen.  Zo ook deze 1-jarige oplossing. De burgemeester kreeg van de provincie geen goedkeuring voor een aanvraag van 5 jaar. JessLokaal vindt dat dit geen reden mag zijn om dan maar niks te doen. We dienen verantwoordelijkheid te nemen voor ons deel,

Crisisnoodopvang-Petten Crisisnoodopvang-Petten