Noordkop-Hopper goed alternatief voor afkalvend OV?

Mobiliteit senioren kan hierdoor sterk verbeteren

Vervoer van deur tot deur was tijdens de verkiezingen van 2018 al een belangrijk speerpunt voor JessLokaal. Op 10 maart 2018 werd een rondreis gemaakt met een oude touringcar door de gemeente Schagen, om de Noordkop-Hopper te promoten.

Goed openbaar vervoer is voor de leefbaarheid van de dorpen en de wijken van onze gemeente van essentieel belang. Tijdens een van de gesprekken, die JessLokaal tijdens de rondreis had, werd letterlijk gezegd ” ik kom nog maar alleen mijn stad uit, wanneer een van mijn (klein)kinderen mij een keer ophaalt. Wat zou ik nog eens graag naar mijn nicht willen gaan, die in Waarland woont. Maar ook mijn nicht komt het dorp niet meer uit, zonder hulp van familie. Daardoor komen we niet meer bij elkaar”

De Noordkop-Hopper behelst vervoer “van deur tot deur” en het project “ De Noordkop-Hopper bedient het gebied van de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Het is de bedoeling dat de Noordkop-Hopper zal gaan rijden van ca. 6.00 uur t/m 24.00 uur , opdat mensen op het platteland die verstoken zijn van OV, ook ’ s avonds nog eens ergens heen kunnen.

Zie: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20180924_98842935?utm_source=google&utm_medium=organic

Noordkophopper Noordkophopper